Made In Denmark

Forrygende dansk finaleweekend venter i Himmerland: Seks mand hænger på i toppen

Billede
Foto: Warren Little / Getty Images
Søren Kjeldsen var i problemer på et par af hullerne på fredagens runde i Made in Denmark, men reddede det meste til en godkendt 68'er (-3) og en placering øverste i feltet.

Hvis der findes en hjemmebanefordel i golf, har de danske golfstjerner foreløbig formået at udnytte den i Made in Denmark i Himmerland.

Her halvvejs i det danske stop på European Tour ligger hele seks rød-hvide med mere end gode chancer for at spille sig til noget stort lørdag og søndag.

På fredagens anden runde forbedrede blandt andre Lasse Jensen sin positionen i formiddagens bolde. En solid 69’er (-2) sendte den 32-årige nordsjællænder frem på en foreløbig sjetteplads – kun to slag fra den førende englænder, Steve Webster.

Også Søren Kjeldsen fik det optimale ud af en vindblæst fredag, hvor selve spillet ikke lige sad snorlige. En runde i tre slag under banens par sender den 42-årige nordjyde 24 pladser frem til en 13. plads.

— Det er jo en runde, hvor der sker så mange ting, fordi det blæser så meget. Det er sådan en dag, hvor man sagtens kan spille sig ud af turneringen. Det gjorde jeg ikke. Så jeg er glad og tilfreds, sagde Søren Kjeldsen (se videointerviews nederst i artiklen).

I løbet af fredagens var Joachim B. Hansen faktisk fremme og have føringen alene i turneringen. Men fire under par for de første ni huller endte med en samlet runde i par og en placering ved siden af Kjeldsen.

— Spillet var lidt nemmere på forni end på de sidste syv huller. Men jeg er meget tilfreds. Det er altid dejligt at klare cuttet, og jeg glæder mig til at spille de to næste dage, sagde Joachim B. Hansen, som ikke selv var klar over, at han faktisk lå ret godt fremme i stillingen, da han var færdig på 18. hul.

Han var igen i dag i bold med Mads Søgaard, som med en birdie på sidste hul til stor jubel foran klubhuset sikrede sig en godkendt 70’er (-1). Også han deler 13. pladsen sammen med Søren Kjeldsen og Joachim B. Hansen.

— Det er første gang i forholdsvis lang tid, at jeg spiller uden smerter. Det går jeg egentlig og nyder en hel del. Og jeg glæder mig helt vildt til weekenden, sagde den 24-årige danske Challenge Tour-spiller.

Også Thorbjørn Olesen, Lucas Bjerregaard, Martin Ovesen og Thomas Bjørn er finaleklar i Made in Denmark, og otte i alt 15 danskere videre til lørdagen med seks i spil til topplaceringer, kunne arrangørerne næsten ikke bede om mere.

Leaderboard – Made in Denmark