Tour

Nicole Broch Larsen kan skrive dansk golfhistorie: Fører stjernebesat LPGA i Canada

Billede
Foto: Vaughn Ridley / Getty Images

En triumf af de helt store er inden for rækkevidde, når Nicole Broch Larsen søndag aften dansk tid slår ud på de afgørende 18 huller i Canadian Pacific Women’s Open på den amerikanske LPGA.

Sent lørdag aften avancerede hun med en imponerende en 66’er (-5) på tredje runde fire pladser i klassementet og deler nu førstepladsen i den stærkt besatte turnering.

Lørdagens solide runde, hvor hun gik i bold med den koreanske verdensetter So Yeon Ryu, kom i hus via seks birdies og kun en enkelt bogey. Blandt andet på hul 12 holede hun et langt putt til dagens fjerde birdie og en knyttet næve for den 24-årige danske LPGA-rookie – et slag, der efterfølgende blev kåret som dagens bedste. Også på 16. og 18. hul fik hun en solide birdies på kortet.

Nicole Broch Larsen deler nu føringen i -10 samlet med amerikaneren Mo Martin. De to har et slag ned til In Gee Chun fra Korea.

Et topresultat i Canada søndag aften vil cementere Nicole Broch Larsens position på LPGA-tourens pengeliste, hvor de 100 øverste får fuldt kort til næste sæson. Her lå hun før Canadian Pacific Women’s Open som nummer 96.

Men hun kan med et podieplacering spille sig tæt på top 60, som giver adgang til de afsluttende LPGA-turneringer i Asien i løbet af efteråret. En sejr vil formentlig sende hende op som nummer 44 på pengelisten.

Hvis Nicole Broch Larsen søndag aften går hele vejen og vinder turneringen i Canada, vil hun skrive sig i historiebøgerne med den første danske sejr i verdens bedste golfliga hos kvinderne.

Det hidtil bedste danske LPGA-resultat er kun et halvt år gammelt. Det var Nanna Koerstz Madsens andenplads i Australian Open i februar, hvor den netop nykårede danske LPGA-spiller kæmpede om sejren efter i første omgang at have vundet kvalifikationsturneringen i dagene op til.

Denne uges turnering i Canada er ikke en hvilken som helst. Det er den med den største præmiepulje af de ordinære turneringer uden for major-regi, og der er ikke mindre end 2,1 millioner danske kroner til vinderen og 1,3 millioner til en andenplads.

Nicole Broch Larsen slår ud i søndagens førerbold med In Gee Chun og Mo Martin kl. 19:05 dansk tid. Viasat Golf sender finalerunden direkte fra kl. 20:00.

Leaderboard – Canadian Pacific Women’s Open