Tour

Victor Østerby tager tigerspring mod Challenge Tour efter sejr i Finland

Billede
Foto: Stanley Chou / Getty Images

Vejen til Challenge Tour’en og golf på en hylde højere blev i weekenden en del kortere for Victor Østerby.

Den 25-årige Smørum-profil fejrede sin fødselsdag i sidste uge ved i lørdags at kravle helt til tops i Polarputki Finnish Open i Finland.

Sejren kom i hus via en finalerunde med en imponerende, bogeyfri 63’er (-9), der sikrede ham en præmiecheck på 7.200 euro – godt 53.000 danske kroner – og ikke mindst vigtige point i ræset om de fem øverste pladser på pengelisten, Golfbox Nordic Golf League Ranking 2017, der giver oprykning til Challenge Tour i 2018.

Lørdagens finale i Finland blev sammenlagt en stor dansk triumf med tre placeringer i top fem. Christian Glöet tog andenpladsen, mens Niklas Nørgaard Møller hentede fjerdepladsen.

Victor Østerby fik tidligere i år wild card til Team Made in Denmark, der udløste en række starter på Challenge Tour’en hen over sommeren. Men han sadlede om undervejs og satsede i stedet helhjertet på Ecco Tour’en og Nordic Golf League i bestræbelserne på rykke tættere på European Tour.

Og den strategi er tilsyneladende ved at bære frugt. Efter at have spillet 12 af sæsonens foreløbige 17 turneringer, indtager Victor Østerby nu fjerdepladsen på pengelisten og står altså i skrivende stund med et halvt ben på Challenge Tour’en næste år.

Det var netop via top 5-placeringer på GolfBox Nordic Golf League sidste år, at Mark Haastrup og Rasmus Hjelm sikrede sig en sæson på Challenge Tour’en i år.